מצרכים:
2 ק"ג כתף טלה עם עצם.
3 גזרים בחתיכות גדולות.
10 שיני שום כתוש.
1 בצל קצוץ.
10 בצלי שאלוט קלופים.
1 אריזת ואקום של ערמונים.
10 משמשים מיובשים.
5 עיגולי אננס מיובשים.
10 שזיפים מיובשים ללא הגלעינים.
גרידה מלימון אחד.
מיץ מלימון שלם.
4 כפות דבש או סילאן.
כפית וחצי פלפל שחור גרוס.
כפית שטוחה של מלח.
רבע כוס שמן זית.
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
לערבב היטב עם שמן הזית את הבצל הקצוץ, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הדבש ביחד עם הפלפל והמלח.
מניחים את הבשר על תבנית, ומורחים את הבשר מכל צדדיו, ומסדרים מסביב לבשר את שאר המצרכים.
לכסות בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ולהכניס לתנור לשלוש שעות.
לאחר שלוש שעות להוציא את נייר האפייה ונייר הכסף, להרטיב את הבשר בנוזלים שהצטברו בתבנית, להגביר את חום התנור לגריל ולהשחים את הבשר מכל צדדיו – 5 דקות מכל צד.
בתיאבון