מחיר: ₪85.00 ק״ג
תיאור
אסאדו עם עצם
נתח שפונדרה המוכר בשיטת צלייה ארגנטינאית
אסאדו נתח מובחר ועסיסי, מתאים לבישול איטי ואף לצלייה ארוכה. מכאן שמו על שם שיטת הצלייה הארגנטינאית.
האחריות כאן היא על הקצב לספק נתח אסאדו איכותי טרי שעבר תהליך יישון מקצועי. וזו ההתמחות שלנו במעדני הקצב.
אצלנו תקבלו נתחים איכותיים מחוות גידול מובחרות בצפון רמת הגולן, בשר בקר ישראלי טרי, הגדל במשטחי מרעה בטבע.
יישון בשר
יישון בשר הוא אחסנת בשר בתנאים מיוחדים למשך ימים עד מספר חודשים כדי להביא לריכוכו והשבחתו.
התהליך מתבצע באוויר פתוח בטמפרטורה של 2- 3 מעלות c ובלחות יחסית של 85%.
בתהליך היישון מתקיים פירוק חלבונים ע"י אנזימים, פעולה שגורמת לבשר להיות נימוח ורך.
במשך זמן היישון הבשר מאבד חמישית ממשקלו עקב שחרור נוזלים מה שגורם לריכוז טעמו העשיר.
התוצאה-בשר אדום ורך בעל טעם עמוק ומודגש.
חשוב לציין כי תהליך יישון נכון חייב להתקיים בקפידה ובמקצועיות רבה,וכשזה קורה תקבלו את הסטייק המושלם!
איך נבדוק אם הנתח מיושן כהלכה?
לוחצים עם האצבע על הנתח אם השקע חוזר אט אט אז נתח הסטייק יושן כהלכה אם הוא קופץ בחזרה מהר, אז הנתח עדיין לא מיושן בצורה מספקת.
טיפים לצלייה
על חום נמוך, כשעתיים וחצי.
במרחק של לפחות 20 ס"מ מהגחלים ללא מגע ישיר של הנתח עם האש.
מורחים את הבשר רק בשמן זית בתיבול קלאסי של מלח אטלנטי ופלפל שחור.
מגישים עם רוטב צ’ימיצ’ורי.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.