כיצד נאחסן יינות אדומים לאחר פתיחתם?
close up

כיצד נאחסן יינות אדומים לאחר פתיחתם?

לפעמים בתוך שגרה לחוצה לא תזיק לנו כוסית של יין משובח לאחר יום ארוך בעבודה/עם הילדים…אז מה עושים אם לא סיימנו אותו?היכן נשמור עליו עד לפעם הבאה?

ישנו פתרון לשמירה על היין לאחר פתיחתו לזמן הנע בין 3-5 ימים לא יותר ,לאחר פתיחת היין יש להחזיר את הפקק ולהניח את הבקבוק במקרר,כמובן שהיין לא יהיה כפי שהיה בפתיחתו זוהי תגובתו לאחר מגע עם חמצן,אך כל עוד הוא שמור במקום קריר ומוצל זה מספיק טוב. טיפ נוסף בשבילכם-יש להוציא את היין 30 דק' לפני שתייתו בכדי שיגיע לטמפרטורת החדר ויהיה רך ומאוזן בטעמיו.לא כל יין מומלץ לשמור במקרר מכיוון שאת המקרר ביום יום אנו פותחים כמה וכמה פעמים וחושפים את היין לאור,דבר הגורע ממנוחתו.

כאשר היין במקרר,הטמפרטורה הנמוכה בו מאיטה את תהליך ההתחמצנות ומאריכה את חיי המדף שלו.

לסיכום,ככל שתשמרו על היין אטום מחמצן כך תאריכו את ימיו,כמובן שיינות איכותיים עם רמה גבוהה יותר של חומציות יישמרו לאורך זמן רב יותר.

 

כתיבת תגובה