מתכון משפחתי לשולחן שישי.
מצרכים: 350 גרם בשר בקר טחון, 9 פרוסות בשר בקר דקות,בצל גדול,4 שיני שום כתושות,מלח פלפל לפי הטעם,2 פרוסות לחם מושרות במים,12 צנוברים ושמן לטיגון.
לרוטב:בצל גדול חתוך לקוביות,גזר גדול חתוך לקוביות,סלרי חתוך,כף אבקת מרק עוף,אבקת שום ומלח,כוס מים,3/4 כוס יין לבן ומלח לפי הצורך וקיסמי עץ.
מערבבים את הבשר הטחון עם שיני השום הכתושות,סוחטים את הלחם מן מיצי המים ומפוררים אל תוך הבשר.
קולים מעט ללא שמן את הצנוברים 2' דק' מניחים בצד לקירור,לאחר מכן מטגנים בצל עד הזהבה.
מוסיפים מלח פלפל ואת הצנוברים והבצל המטוגן אל הבשר,מניחים על כל פרוסת בקר 2 כפות מילוי,מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסמי עץ.
מחממים שמן במחבת,ולטגן מכל הצדדים עד להשחמה.
עוברים אל הרוטב: בסיר גדול מטגנים את הבצל הנוסף ואליו מוסיפים את הירקות והתבלינים.
את הרולדות המטוגנות מעבירים אל הסיר,ומוסיפים מים עד גובה הבשר.מבשלים שעתיים עם מכסה סגור על אש נמוכה.
לבסוף מוסיפים את היין ומבשלים עוד רבע שעה.
רולדת בקר מלאה בכל טוב…בתיאבון!