אז איך אנחנו בעצם מקלפים ומפרידים את הפילה מהדג?
כלים דרושים: סכין פילוט גמישה, קרש חיתוך רחב, פינצטה או פלייר לעצמות דגים. (פלייר קטן ומעוקל או פינצטה רחבה שמשתמשים בה אך ורק לדגים).
חשוב לציין כי תהליך פילוט הדג זהה לכל דג שתבחרו.
א. יש להשכיב את הדג על צידו ולחתוך לאורך האדרה (בגב) מתחילתו ועד סופו.
ב. יש לבצע חיתוך לרוחב הדג בין הזימים לכל גוף הדג.
ג. בעזרת סכין פילוט גמישה,אנו נפריד את בשר הפילט מעצמות בית החזה של הדג.
ד. כמובן מוציאים את העצמות הקטנות שנשארו בפילט.
ה. הופכים את הדג ומבצעים את אותן הפעולות בצד השני,חותכים מהראש עד לזנב.
והרי לכם דג נהדר המוכן לבישול.