אין כמו פסטה איכותית ואמיתית ממש כמו באיטליה,הנה לכם כמה טיפים לפסטה המושלמת:
1. מלאו את סיר הפסטה שלכם בהמון מים עד כ-3/4 גובה,הפסטה צריכה לנוע בחופשיות,מומלץ להשתמש במים מסוננים או במי ברז קרים.
כמו כן, כדי לעזור למים להגיע לרתיחה בזמן קצר יותר, כסו את הסיר במכסה ואל תשכחו להשאיר פתח קטן לאדים שייצאו החוצה.
2. לעולם אל תבשלו את הפסטה בדיוק בזמן המצוין על האריזה,הוציאו את הפסטה 3-4 דק' לפני הזמן המצויין.
הפסטה צריכה להיות קשה אך לא מידי,כמובן שלאחר ההרתחה הפסטה מתבשלת עם הרוטב ,במידה ולא מוציאים לפני הזמן היא עלולה להפוך לרכה מידי.
3. לא למומלץ להוסיף שמן,יש האומרים שהשמן מונע הידבקות של הפסטה,אך לאחר השמנוניות בין הפסטה לשמן, לרוטב שלכם יהיה קשה לדבוק אל הפסטה.
4.לאחר ההרתחה אל תשטפו את הפסטה! העמילן שנשאר על הפסטה תורם לטעם ומסייע באחידות הפסטה.
בסיום הבישול, העבירו את הפסטה למסננת ושמרו כוס אחת ממי הבישול בצד,לאחר מכן הוסיפו את מי הבישול לרוטב הרצוי.
ואו פשוט ואו כל הכבוד!
הרבה זמן לא קראתי מאמר כזה איכותי ממליץ בטירוף!
אסתר אגבאריה דלתות