אחסון נכון של יינות לבנים ומבעבעים

אחסון נכון של יינות לבנים ומבעבעים

יינות מבעבעים כמו קאווה ושמפניה מחזיקים מעמד לאחר הפתיחה כיומיים עד שלושה,כמובן לאחר השארתם עם פקק סטופר.

ביינות מבעבעים הפחמן הדו חמצני הוא הגורם לתסיסה ויותר יציב בטמפרטורות נמוכות, על כך שמירתם הנכונה והטובה ביותר היא בקירור.

יינות לבנים ואף רוזה נשארים טעימים וראויים לשתייה גם כשבוע לאחר הפתיחה,באחסון במקום קריר.

לעומת זאת,השרדונה לבנים מחזיקים מעמד בין 3-4 ימים מרגע פתיחתם,משום שרמת החומציות מופחתת ביינות הללו.

מומלץ לרכוש פקקי וואקום בכל חנויות כלי הבית,ובכך לשמר על אורך חיי היינות לאחר פתיחתם.

 

 

 

כתיבת תגובה